Cabassi Oy

Kysymyksiä ja vastauksia

Tavatessamme asiakkaita ja paperikasseista kiinnostuneita ihmisiä, meiltä monesti kysytään samoja kysymyksiä. Keräsimme tänne muutamia useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastasimme niihin. Osaan kysymyksistä löytyy tarkempia vastauksia sivustomme muista osioista.

Me valmistamme. Cabassi on kotimainen paperikassivalmistaja. Valmistamme kaikki kassit tehtaallamme Valkeakoskella. Esittelemme tehdastamme oikein mielellämme asiakkaillemme.

2000-luvun alkupuolelta n. 20 vuoden ajan olimme tosiaan ainoa paperikassien teollinen valmistaja Suomessa. Käsityksemme mukaan tilanteeseen on tullut muutos (2024) ja nyt valmistajia on kaksi. Tuotevalikoimamme ja kohderyhmämme on käsityksemme mukaan hyvin erilainen.

Tilausmäärä, kassimalli ja toteutustapa vaikuttavat hurjasti kassin hintaan. Pääosin hinnoittelemme kassit tarjouspyynnön mukaan. Valmiiden logopakettien hinnat pienehköille määrille löydät esim. Light-kassin tuotesivulta.

Pienimmillään minimimäärä on 100 kpl. Silloin kassi on toteutettu ns. päällepainatuksella valmiin kassin päälle. Minimitilausmäärä vaihtelee kassimallin, kassikoon ja toteutustavan mukaan. 

Nopeimmillaan toimitamme päällepainatuksella tehdyt kassit muutamassa arkipäivässä. Arkkipainatuksessa menee tilausmäärästä ja kassikoosta riippuen muutamia viikkoja.

 

Kokonaan paperisen ja tyhjän kassin kierrätys on ensisijaisesti hyvä tehdä keräyskartongin joukossa (valkoinen, ruskea ja värillinen kassi).

Kierrätysohje on vuosien aikana hieman muuttunut ja aiemmin valkoisen ja vähän painoväriä sisältävän kassin saattoi kierrättää myös keräyspaperin mukana, mutta uusi ohje on, että kaikki kassit kierrätetään keräyskartongin mukana.

Voit käyttää paperikasseja myös biojätteen pakkaamiseen. (Lähde, HSY, jäteopas, hsy.fi)

Laminoituja kasseja ei voi kierrättää vaan ne ovat sekajätettä.

Tällä hetkellä meillä on valikoimassa yksi ruskea paperilaatu, joka on 100% kierrätetty (pre consumer). Tämä paperi tulee Italiasta ja se on meillä käytössä päällepainetuissa kasseissa. Testaamme säännöllisesti uusia paperilaatuja ja jatkossa tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös valkoisen kierrätetyn laadun.

Arvioitaessa paperikassin ekologisuutta kannattaa huomioida se seikka, että sillä onko kassipaperi kierrätettyä kuitua vai uutta kuitua, ei käytännössä ole vaikutusta kassin ekologisuuteen.

Paperikuitujen kierrätys heikentää niiden lujuutta ja kestävyyttä. Näin ollen kierrätyspaperista valmistetut kassit eivät kestä aivan yhtä hyvin kuin uudesta kuidusta valmistetut kassit.

Kyllä. Mielestämme kokonaan paperinen, kierrätettävä ja Suomessa valmistettu kassi on ekokassi. Paperi on uusiutuva luonnonkuitu ja Suomessa paperinkierrätys on järjestetty hyvin. Lyhyet kuljetusmatkat ja lähituontanto on luonnon kannalta hyvä juttu.

Totta kai saat. Ota meihin yhteys ja kerro millaista painatusta olet ajatellut. Aineistosta kassin tekeminen ei ole koskaan jäänyt kiinni.

Logon asemointi onnistuu meillä helposti. Lähetä meille painokelpoinen logotiedosto (mielellään .ai, .eps tai .pdf tiedosto), niin asemoimme sen kassiin ilman lisäkustannuksia. Hyväksyntäsi jälkeen kassi voidaan painaa.

Kyllä onnistuu. Varastosta voimme toimittaa kassit lavoittain, laatikoittain tai vaikkapa nipuissa.

Olemme erikoistuneet paperikassien valmistukseen ja myymme vain itse valmistamiamme kasseja. Muita tuotteita meillä ei ole.

Yrityksen perustamisvaiheessa Jussi Henttonen pyöritteli eri vaihtoehtoja ja haki hyvää nimeä. Jussi halusi nimen olevan kansainvälinen, mutta silti suomalaiseen suuhun sopiva. Ranskan sanakirjasta löytyi sana “sac cabas”, joka tarkoittaa kutakuinkin kantokassia. Sanasta poimittiin osa cabas ja se suomalaistettiin si-päätteella. Ja näin Cabassi oli syntynyt. Myöhemmin olemme huomanneet, että Cabassi on italialainen sukunimi, mutta siinä nimen juuret eivät kuitenkaan ole.