Cabassi Oy

Innostumme paperista!

Cabassin tarina alkoi paperikaupunki Valkeakoskella 1980-luvun alkupuolella. Lapsuuden satukirjasta kummunnut haave omasta tehtaasta konkretisoitui, kun Jussi Henttonen päätti perustaa paperikasseja valmistavan yrityksen vuonna 1985. Nimeksi valikoitui Ranskan kielen sanaan “sac cabas” (kassi) pohjautuva Cabassi. Voilà!

Tulemme paperikaupungista Valkeakoskelta.

Ennen oman yrityksen perustamista metsänhoitaja Jussi Henttonen myi ison suomalaisen paperitehtaan tuotteita maailmalle. Reissaaminen alkoi käydä raskaaksi ja pitkät myyntimatkat poissa perheen luota eivät enää innostaneet.

Myyntimatkoilla silmiin oli osunut tyylikkäitä paperikasseja, joita Suomessa ei siihen aikaan juuri näkynyt. Tuote oli markkinalla uusi ja visuaalisesti kiinnostava. Kun suomalaista valmistusta ei luksuspaperikasseille ollut, valitsi Jussi oman yrityksen tuotteeksi paperikassin. Ja paperikassi on edelleen se meidän juttu. Muuta emme myy emmekä valmista.

Kassien valmistus oli alussa yksinkertaista vaihetyötä ja ensimmäisten prototyyppien taitokset tehtiin lusikan pyöreällä varrella. Lusikan varresta on kuljettu  35 vuodessa pitkä matka täysautomaattiseen kassituotantoon, käsityötä kuitenkaan unohtamatta. Käsin tekeminen ja etenkin ajatus käsityön laadusta on tärkeä osa  kassiemme valmistusta tänäkin päivänä.

Cabassin kassit on valmistettu alusta alkaen Valkeakoskella. Oma tehdashalli rakennettiin heti perustamisvuonna. Alkuperäisiä tiloja on laajennettu tuotannon kasvun myötä pariin otteeseen. Valkeakosken seutu on ollut ja on myös tulevaisuudessa hyvä paikka valmistaa kotimaiset paperikassit.

Kotimainen paperikassivaihtoehto

Tekemisemme on alusta saakka perustunut haluun tarjota asiakkaille hyvä ja laadukas suomalainen paperikassi. Paperia haluamme käyttää, koska paperissa yhdistyy hienosti kolme asiaa: se on uusiutuvasta metsästä, siitä tehtyä kassia voi käyttää monta kertaa ja lopulta se on helppo kierrättää. Teemme suomalaisista ja eurooppalaisista papereista kasseja, joiden tilaaja ja käyttäjä voivat olla varmoja siitä, että kassin tuotantoketju on kunnossa.

Yli kolmekymmentä vuotta suurin osa käyttämästämme paperista valmistettiin Valkeakoskella Tervasaaren tehtaalla vain neljän kilometrin päässä meistä.

Metsäteollisuuden myllerrysten myötä oman kylän paperia ei ole enää saatavilla. Hyviä kassipaperilaatuja tehdään nyt muualla ja käytössämme olevat suomalaiset paperit hankimme Kemistä ja Varkaudesta. Niiden lisäksi käytämme Ruotsissa, Italiassa ja Saksassa valmistettuja papereita. Ja vaikka kaikki ei kotimaista olekaan, innostumme niistä kyllä kaikista.
 

Paperikassivalmistajana olemme Suomessa ainoa laatuaan. Kukaan muu ei Suomessa teollisessa mittakaavassa paperikasseja valmista. Voimme iloisena heiluttaa Avainlippu-tunnusta merkiksi kotimaisesta työstä. Tämä työ jatkuu perheyrityksessä jo toisessa polvessa Joona Henttosen toimiessa nyt yrityksen vetäjänä ja kassiyrittäjänä.

Perustajan terveiset

Perustaessani Cabassin 1980-luvulla, en uskaltanut ajatellakaan, että yrityksen kaari jatkuisi 2020-luvulle. Päivä kerrallaan olemme palvelleet asiakkaita läpi vuosikymmenten. Käyn lähes päivittäin tehtaalla ja ilolla seuraan henkilökunnan työskentelyä. Meidän rautaiset ammattilaiset kyllä auttavat teitä kaikissa paperikasseihin liittyvissä kysymyksissä.

Jussi Henttonen

PS. Olen jo eläkkeellä, mutta kuvassa oleva leikkuri on tehtaalla vielä päivittäisessä käytössä. Leikkuri oli ensimmäisiä koneita, joita aikanaan firmaan ostin. Se löytyi käytettynä Saksasta ja täyttää kohta 70 vuotta.

paperikassiyrityksen perustaja

Meidän bändi!

Yrityksenä olemme pieni ja porukkamme myös. Meille jokainen asiakas ja tilaus on ilon aihe. Haluamme palvella teitä hyvin ja tehdä parhaamme, että saatte meiltä hyvät ja vastuullisesti valmistetut kotimaiset kassit!

Oma-bändi

Myynnin yhteystiedot

Myyntikonttorimme sijaitsee Lauttasaaressa Helsingissä.

Heikkiläntie 2
00200 Helsinki

09 6150 0820

myynti@cabassi.fi

Tehtaan yhteystiedot

Valmistamme kaikki kassit tehtaallamme Valkeakoskella.

Tikinmaankatu 22
37630 Valkeakoski
03 584 5221
konttori@cabassi.kinsta.cloud