Cabassi Oy

Paperikassi on ekokassi

Paperikassin pääraaka-aine paperi tulee uusiutuvasta metsästä. Rakenteeltaan ja materiaaleiltaan laadukasta paperikassia voi käyttää monta kertaa ja lopulta kassin voi kierrättää niin, että sen kuidut saadaan uudestaan käyttöön. Hyvästä paperista tehty paperikassi pitää kierrätettynä kiertotalousloopin pyörimässä.

Paperikassi on vastuullinen vaihtoehto

Uusiutuvasta puukuidusta tehty kotimainen paperikassi on vastuullinen kassivaihtoehto. Erilaiset kassiratkaisut ovat vastuullisuuden ja ympäristön kannalta erilaisia, joten on tärkeää valita tarkoituksenmukainen kassivaihtoehto kuhunkin tarpeeseen ja ottaa valinnassa ympäristönäkökulmat huomioon.

Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että oli kokonaan paperinen kassi sitten valkoinen tai ruskea, tehty uudesta kuidusta tai kierrätyskuidusta, se on kierrätettävänä hyvä vaihtoehto ja sitä voi hyvällä omalla tunnolla käyttää.

Paperikassin ei tarvitse olla kertakäyttötuote

Paperikassin kannalta tärkeimpiä ympäristökysymyksiä ovat valmiin kassin käyttöikä sekä kassin pääraaka-aineen eli kassipaperin ominaisuudet eli riittävä kestävyys ja kierrätettävyys.

Laadukas ja hyvin suunniteltu ja valmistettu paperikassi ei ole kertakäyttötuote vaan se kestää aikaa ja käyttöä. Harrastusvälineet säilyvät kassissa pitkään ja lounaseväät kulkevat työpaikalle kassissa kätevästi. Lastenhuoneen pöydälle päätyy useampikin kassi erilaisia aarteita säilyttämään. Huolellisesti pakattuna paperikassi kestää ruokakassinakin monta käyttökertaa.

Kolme ajatusta pohdittavaksi

Kiertotaloudessa uusi kuitu ja kierrätyskuitu täydentävät toisiaan

Kun puhutaan paperikuitujen kiertotaloudesta, uusi kuitu on on kiertotalousloopin alkupiste. Paperikasseissa käytettävä kuitu kierrätetään Euroopassa keskimäärin 3,5 kertaa (lähde, Cepi). Koska kuituja ei voida kierrättää loputtomasti ja kaikkea kuitua ei saada hyödynnettyä, uutta kuitua tarvitaa kierrätysprosessiin. Uusi kuitu on kestävämpää ja puhtaampaa kuin kierrätyskuitu ja näiden ominaisuuksien takia uusi kuitu sopii hyvin pakkauksiin.

Kassipaperit vastuullisesti kasvatetuista metsistä

Suomessa ja pohjoismaissa metsien käyttö ja metsätalous ovat kestävällä pohjalla. Metsä kasvaa täällä enemmän kuin sitä käytetään. On tärkeää, että metsänhoito on vastuullista ja se voidaan todentaa. Ostamme käyttämämme kassipaperit vastuullisilta paperivalmistajilta, joiden tuotanto on sertifioitu (Metsä Board, BillerudKornäs, Stora Enso, UPM ja Cartiera Del Chiese). Pyrimme sertifioimaan oman tuotantomme lähitulevaisuudessa, jotta voit kertoa asiakkaillesi kassin vastuullisuudesta entistä paremmin.

Paperikassi on
uusiutuva, uudelleen käytettävä ja kierrätettävä

Erilaisilla kasseilla on erilaisia ominaisuuksia ja näin ne sopivat eri tarpeisiin. Yleisesti ottaen on tärkeää käyttää ostoskasseja ja kestokasseja järkevästi ja kierrättää ne käytön jälkeen oikealla tavalla. Ympäristönäkökulmasta puhtaasti paperinen kassi on uusiutuva, uudelleen käytettävä ja kierrätettävä. Hyvistä raaka-aineista tehty paperikassi kestää uudelleenkäyttöä ja kivannäköistä ja oivaltavaa kassia halutaan myös käyttää. Kuluttajat suhtautuvat paperikassiin positiivisesti (lähde, Cepi).

Kysymyksiä paperikassin kierrätyksestä

Tyhjä valkoinen paperikassi käy sekä paperin- että kartonginkeräykseen. Paperikassia voit käyttää biojätteen ja keräyspaperin pakkaamiseen.

(lähde, HSY, jäteopas, hsy.fi)

Tyhjä ruskeakuituinen paperikassi käy kartonginkeräykseen. Paperikassia voit käyttää biojätteen pakkaamiseen.

(lähde, HSY, jäteopas, hsy.fi)

Laminoitu paperikassi ei sovellu paperin- tai kartonginkierrätykseen, koska laminointi on yleensä polypropyleeniä. Laminoitu kassi on sekajätettä, joka voidaan hyödyntää energiajätteenä.

Suurin osa tekstiilinyöri- ja nauhakannikkeista on joko polypropyleeniä tai puuvillaa ja silloin kassia ei voi kierrättää keräyspaperin tai -kartongin joukossa. Markkinoilla on jo saatavilla ohuesta paperinarusta punottua nyöriä, jolloin kierrätys olisi mahdollista, mutta sen saatavuudessa on vielä jonkin aikaa vaikeuksia.